Framtidens mack för elbilar går i retrostil

MOTOR

Framtidens laddstation
blir en oas för bilisten

Foto: Audi har valt att satsa på retrostil, laddstationen för nya elbilen e-tron ser ut som en klassisk bensinpump.

Att ladda en elbil tar längre tid än att tanka en bensindriven bil. Därför lanserar Audi nu konceptet e-den, som beskriver framtidens laddstation som en oas där bilisten kan njuta av hållbara material, rättvisemärkta produkter och biodynamisk mat.

Audi satsar stort på elbilar och nu lanserar man även e-den, framtidens laddställe för elbilar. Eftersom det tar längre tid att ladda en elbil jämfört med att tanka en bensin- eller dieseldriven bil, har Audi konstaterat att bilisterna kan behöva något att fördriva tiden med under tiden laddningen pågår.

Oas i 50-talsstil

E-den är en oas för bilisterna, arkitekturen påminner om en amerikansk bensinstation från 1950-talet och servicestationen har trämöbler, tidningar, böcker och biodynamiskt odlad mat för att förarna ska kunna ta det lugnt medan bilen laddas. En bensinpump av klassiskt snitt finns inglasad på stationen som kombinerar rättvisemärkta produkter med miljövänliga material.

– Vårt mål med den här installationen är att höja folks medvetenhet om de olika utmaningar som vi står inför när det gäller infrastruktur och eldrivna fordon, säger Audis Peter Schwarzenbauer.

Audis laddstation e-den visas på inredningsmässan Design Miami.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Audi