GM: Vi vill att alla åker elbil

Av: 

TT

Den nya batterivarianten Ultium visades upp i Warren i Michigan.
Den nya batterivarianten Ultium visades upp i Warren i Michigan.

Bilnytt

General Motors (GM) har visat upp sina nya elbilsbatterier, som ska användas i konkurrensen med Tesla. I satsningen på avgasfria bilar investerar fordonsjätten 20 miljarder dollar fram till 2025.

Medier i USA rapporterar att GM säger att deras nya batterier, som kallas Ultium, medger en räckvidd per laddning på 645 kilometer.

Därmed övertrumfas Tesla, vars största batteri i Model S ger en räckvidd mellan laddningar på 628 kilometer enligt den amerikanska mätstandarden EPA.

Samtidigt väcker GM:s siffra frågetecken. Det framgår inte om den gäller EPA, och det framgår inte vilken batteristorlek det amerikanska företaget menar. Om räckvidden gäller det största batteriet som vd Mary Barra talade om i onsdagens presentation, 200 kilowattimmar, är den mindre imponerande – Tesla uppnår sin räckvidd med 100 kWh.

– GM bygger för en helelektrisk framtid eftersom vi är övertygade om att klimatförändringarna är på riktigt, sade Barra enligt CNN , i en uppenbar känga till president Donald Trump och andra som ifrågasatt detta.

– Vi vill att alla ska åka elbil, och vi har vad som krävs för att genomföra det, tillade hon, som en pik till att Tesla haft svårt att producera bilar i takt med efterfrågan.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor. Gör det bara.

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilnytt