Audi: Det blir en Lamborghini-jeep

Ryktena bekräftas

Lamborghinis moder-företag, Audi i tyska Ingolstadt, tar bladet från munnen.

"Jag kan inte kommentera i detalj, men pressens spekulationer är till stora delar korrekt", säger en talesman till Autoweek.

Ryktena är alltså sanna, den italienska superbilstillverkaren kommer inom en snar framtid avslöja en ytterst lyxig super-jeep. Bäva månde Porsche och Range Rover som tills nu haft fritt spelrum om du vill färdas i terrängen med kraft och stil. Visserligen är Maserati också på gång med en suv, med det märkliga namnet Kubang, som på bilderna ser väldigt stilig ut. Tänk Quattroporte fast jeep.

Men Lamborghinis suv måste ändå betraktas som något i hästväg. Kombinationen av Audi-teknik, sannolikt från kommande Q7, och Lamborghini-vansinne, i form av motor, lyx och fantastisk design är en tilltalande tanke - kanske inte för Gröna bilister, men för alla oss andra.

"Kan även bli en coupé"

Med premiär i Peking i april blir det Lamborghinis tredje modell, tillsammans med Aventador och Gallardo. Lamborghini själva tiger fortfarande som muren. Redan i Paris 2008 visades en fyradörrars coupé, Estoque, som det fortfarande finns tankar på att förverkliga och Audi-källan i Ingolstadt säger:

"Det ska inte utelsutas att det blir ett fjärde tillägg till modellutbudet om undersökningar visar att det finns en marknad för en sådan bil."

Marknad? Porsche Panamera, Aston Martin Rapide och Maserati Quattroporte har väl visat att det finns köpare som vill ha fyra dörrar och sportbilsprestanda.

Lamborghini ratar turbo

Autoweek skriver att Q7-plattan också ska lånas ut till Bentley, ännu ett premiummärke i VW-koncernen, för en Bentley-jeep.

Var ska det här sluta?

Det enda officiella som Lamborghini sagt på sistone är styrelseordförande Stefan Winkelmann som lovar att det inte ska komma en turbo i en Lamborghini det här årtiondet. Vilket ju borgar för att det blir en V10 från Gallardo under huven i Lamborghinis suv, som internt går under namnet LB736.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN