Volvon räddade hennes liv i krock med långtradare

Publicerad:
1 av 4

Krocken med långtradaren var brutal. Arizonas räddningstjänst förutsatte att Volvons förare skulle vara svårt skadad. Kvinnan klarade sig dock ett fåtal skärsår och några stygn i fingret.

Om det inte hade varit för min Volvo så skulle jag ha varit död nu, säger Donelle Morris.

I Queens Creek, Arizona bor en mycket nöjd Volvoägare. Donelle Morris bil har imponerat på USA:s polis och räddningstjänst. Olyckan inträffade när hon skulle besöka sin farmor. På vägen skulle Donelle släppa av sina två beaglar på kenneln. Den ena av hundarna var ny i familjen och mycket obekväm med bilåkning. Den här dagen fick valpens oro oanade konsekvenser.

– Hunden hoppade på mig bakifrån vilket fick mig att styra över i fel körfält, mot mötande trafik. Där krockade jag med en långtradare. Allt jag hörde var en enorm smäll och ett kraschljud. Bilen spann runt och på vägen framför mig såg jag hur lastbilens släp välte. När min bil till slut stannade så insåg jag att jag var ok. Jag blödde man jag var ok och mina hundar var ok, säger Donelle Morris.

Bygg din egen Volvo på några minuter.

Klarade sig med småblessyrer

Kollisionen var rejäl och räddningstjänsten fick klippa upp förardörren som blivit intryckt. Donelle insisterade på att hon inte behövde sjukhusvård, men både poliserna, sjukvårdarna och helikopterpersonalen upprepade frasen ”frun, ni har inte sett hur fronten på din bil ser ut”. Hon flögs till närmaste sjukhus där man kunde konstatera att hon hade klarat sig med småblessyrer.

– Jag klarade mig med några skärsår och tre, fyra stygn i fingret – och om jag inte hade suttit i Volvon så skulle jag ha varit död. Säkerhetsutrustningen var det främsta skälet till att vi köpte en Volvo. Jag hade många gånger sagt till min man att jag ville ha en Volvo för att den är säker, säger hon.

Hundarna var oskadda 

Donelle är inte bara tacksam för sitt eget liv – även hundarna klarade sig utan skador, om än något omtumlade. Hon berättar att olyckan har ändrat hur hon ser på bilkörning.

– Jag kommer aldrig mer ta bilen för givet och jag kommer aldrig köpa något annat än Volvo Jag hade förmodligen dött i de flesta andra bilar och när jag ser bilderna så förstår jag inte hur jag fortfarande kan vara vid liv, säger Donelle Morris.

Volvo

Publicerad: