Feta amerikaner gör europeiska bilar större

Av: 

Bytbil

Vill ha större kupéer

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Det är knappast en nyhet att en stor mängd amerikanska medborgare har problem med vikten.

Därför börjar kraven att få mer utrymme att bli vanligare – något som i förlängningen har en stor inverkan på resten av världen.

Större personer behöver mer utrymme – det är en oemotsäglig sanning. Lika självklart är sanningen att biltillverkare bygger bilar efter köparnas önskan. USA är fortfarande en av de absolut viktigaste bilmarknaderna. Slår man ihop den här informationen framkommer en sak – vi kommer att få större bilar.

I tidningen USA Today sa Sage Marine, chef för Hondas produktplanering, ”bilindustrin tenderar att ge kunderna vad de vill ha. Det finns ingen egentlig policy kring det, men bilarna blir större med mer höft, armbågs och axelutrymme.

Just de båda Honda-modellerna Accord och Odyeesey har utsetts till 2011 års bästa bilar för ”stora förare” enligt tidningen Consumer Reports. Dessa var tätt följda av Hyundai Azera.

– Att maximera interiörvolymen är något vi strävar efter, som en del i vårt DNA i alla modeller, uttalade sig Hyundais talesperson Miles Johnson till i Consumer Reports. Passagerarkomfort är viktigt. Mer utrymme ger mer visibilitet redan från början, oavsett personers storlek. Interiörutrymme är något som alla kan uppskatta.

Men den amerikanska önskan om större bilar påverkar oss mer än vad man kan tro. I och med att allt fler tillverkare strävar efter att göra sina modeller globala – ska de amerikanska och europeiska modellerna vara likadana.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN