Succé i USA för Volvos värsting

Volvos nya värsting lanseras i USA. Tv-kanalen ABC7 har provkört Volvo S60 T6 AWD med R-Design.

De hyllar modellens kombination av säkerhet, komfort och prestanda. Se filmen ovan.

Nu erbjuds de amerikanska bilköparna 2012 års S60 R-Design – och XC60 R-Design med den effektoptimerade T6-motorn. Lanseringen av den trimmade S60:n i Nordamerika är ett viktigt steg för att etablera modellen som en sann sportsedan. Polestars effektoptimerade T6-motor med 325 hästkrafter ger den starkaste Volvo som någonsin erbjudits i handeln – både i USA och i Sverige. En av många positiva omdömen kommer från den amerikanska tv-kanalen ABC7 som provkört Volvo S60 T6 AWD R-Design. Se deras film ovan.

”Volvos bilar för tankarna till många olika saker: Bra byggkvalitet, stödjande säten, stiliga interiörer – och givetvis säkerhet. Volvo har genom åren varit innovativa inom säkerhetsteknik – och de har varit skickliga på att använda detta i sin marknadsföring. Men nu kommer ett nytt sätt att betrakta Volvo – som en tillverkare av kittlande högprestandabilar”, skriver den amerikanska tv-kanalen ABC7 på sin hemsida.

Däckbyte, bärgning, flyg och boende. Så får du kostnadsfri hjälp dygnet runt.

Hyllas även i Sverige

Den effektoptimerade T6-motorn har även hyllats hemma i Sverige. Teknikens Världs anser att den trimmade S60:n kommer bli närmaste konkurrent till Audi S4. En av Volvos många styrkor är att Polestars trim inte påverkar bränsleförbrukningen.

”R-Design-versionen är den mest kraftfulla bil som Volvo någonsin byggt. Det har funnits andra upptrimmade modeller, men det som gör denna särskilt imponerande är att bilen har lyckats bli snabbare utan att vara törstigare. De extra hästkrafterna har lagts till utan att öka bränsleförbrukningen”, skriver ABC7.

Kolla – här är mobil-appen som fjärrstyr din bil.

Kan enkelt eftermonteras

Effektoptimeringen kan enkelt eftermonteras på alla Volvobilar med den nya 304 hästars T6-motorn. Polestars effektoptimeringar ger högre prestanda, med bibehållna originalgarantier.

”Säkerhet säljer fortfarande, men det gör även prestanda. Köpare som är ute efter en kombination av säkerhet, komfort och prestanda kan komma fram till att den nya heta Volvon är ett frestande val”, skriver ABC7.

Testa här – bygg din egen drömbil.

Volvo

Publisert: