Peugeots nya design – slutet för lejongapet

Av: 

Martin Ström

Bilar

508 kommer visa hur märket vill se ut i framtiden

Med konceptbilen Peugeot SR1, en tresitsig sportbil, visade Peugeot upp helt nya former för framtiden.

Borta är det enorma lejongapet, en design som drevs till sin spets på 308 och först började tonas ner på den höjda 3008.

I Genève visar man ännu en konceptbil som tydligt visar att Peugeot är på väg in i en ny designera. 5 by Peugeot heter bilen som formmässigt ligger mycket nära kommande 508, den bil som ska ersätta 407 och 607. Tänk bort de extrema strålkastarna och kanske även en del av de mest extrema formerna bak så har du den nya bilen.

Det handlar om en stor sedan som mäter 4,8 meter på längden och därmed rör sig en bra bit över mellanklass. BMW 5-serie är jämförelsevis 4,9 meter lång.

Visar hybrid

Precis som BMW satsar Peugeot på en hybriddrivlina i Genève. Vi har tidigare både sett och provkört HYbrid 4 som Peugeot kallar systemet där en dieselmotor kombineras med en elmotor. Förbrukningen ska hållas nere på 0,38 l/mil vilket ger ett koldioxidutsläpp på 99 gram/km. Denna drivlina, där dieselmotorn ger 163 hästkrafter och elmotorn 37 hästar, debuterar i 3008 under nästa år.

Om två veckor provsitter vi bilen på Genèvesalongen. Om det är något speciellt du vill ha reda på om denna Peugeot eller någon annan bil som ska visas på mässan så skriv ett mail till martin.strom@aftonbladet.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din månadskostnad och samla dina lån med Lendo - ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar