Efter floppen – Top Gear-stjärnan lämnar

Publicerad:
Uppdaterad:

Chris Evans

Taskiga tittarsiffror och blandad kritik.

Nydaningen av Top Gear har inte riktigt lyckats leva upp till sitt namn.

Nu tar frontfiguren Chris Evans ansvar för floppen – och ger sig själv sparken.

Det är aldrig lätt att ersätta en legendar.

När brittiska BBC gav Jeremy Clarkson, programledare för succén Top Gear, sparken – var det många som ifrågasatte motorshowens framtid. Att de båda parhästarna Richard Hammond och James May valde att följa med  gjorde inte saken bättre.

Och nu, efter att den första ”nya” säsongen är klar framgår det att olyckskorparna hade rätt.

Orkar inte med drevet

Nya Top Gear under ledning av radioprofilen Chris Evans har haft det tufft. Sedan starten har showen kantats av skandaler, bråk och osämja och detta har kompletterats med dåliga tittarsiffror. Stämningen har till och med varit så dålig att det varit tal om programledarna inte kommer överens.

Nu tar Chris Evans konsekvenserna av resultatet och lämnar programmet. Skälet sägs vara att han inte orkar med alla negativa skriverier.

”Varje dag har han anklagats för något nytt som varit helt osant. Om showen hade lyckats bättre hade drevet kanske var mindre. Men han tror att det här är det bästa för honom och hans familj” säger en källa till brittiska The Telegraph.

På Twitter skriver Evans: ”Jag gjorde mitt bästa, men ibland räcker inte det. Teamet är briljant, jag önskar dem all lycka”.

Ersätter inte

BBC anger att man inte kommer att ersätta Evans, utan kommer att fortsätta med resterande värdar. Det innebär att Hollywoodskådisen Matt LeBlanc, racingdrottningen Sabine Schmitz, F1-namnet Eddie Jordan, samt motorjournalisterna och youtube-profilerna Chris Harris och Rory Reid. Av dessa kommer nu amerikanen LeBlanc vara den som tar tyglarna.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL