Publicerad:
Uppdaterad:

12 milj kan åka på ”fel" sida av vägen

Av: Fredrik Wallin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: Katrin Jakobsen, Scott Heppell, Rikard Bodin

Varning för britter.

Enligt en studie har brittiska förare svårt för nya trafikkulturer under bilsemestern.

Ungefär 12 miljoner förare från Storbritannien riskerar att köra på "fel" sida av vägen under bilresen i Europa.

Bilnavigationsföretaget TomTom har gjort en undersökning av britternas körvanor under sommarsemestern. Deras studie visar att nästan 12 av alla 20 miljoner britter som ska köra bil i Europa riskerar att köra på fel sida av vägen.

Av de 44 procent brittiska förare som planerar att köra bil i Europa under ledigheten är det hela 71 procent som inte känner till trafikreglerna för Europas mest populära semesterdestinationer.

Svårt för andra trafikkulturer

Britterna verkar inte bara ha problem med specifika trafikregler när de kör bil i Europa. Enligt samma studie medger många att de tidigare haft svårigheter med ”trafikkulturer” i andra länder.

Det visar sig att det vanligaste problemet hos britterna är att de inte vet vart och under vilka tider man får parkera på olika platser, det tycker 27 procent. Andra trafikbekymmer är att köra på “fel” sida av vägen (26 procent), veta vilken fil som är den bästa att köra i (22 procent), hålla rätt hastighet (19 procent) och svårigheter att förstå vägskyltar (18 procent), rapporterar TomTom.

”Komplexa trafikregler över hela världen”

Corinne Vigreux som är medgrundare och ansvarig för TomToms konsumentprodukter förstår varför britterna tycker det är knepigt att köra bil i Europa.

– Det finns ett stort antal varierande och komplexa trafikregler över hela världen, säger Corinne Vigreux i ett pressmeddelande.

För fler bilnyheter – kolla in Aftonbladet Bils Facebook-sida. Obs extern länk.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL