”Top Gear” svarar på påstådd homofobi

avJonas Bladh

MOTOR

Hade Village People i publiken

Brittiska motorprogrammet Top Gear anklagades för homofobi förra veckan.

Svaret kom direkt.

När det senaste programmet bandades fanns fyra BBC-anställda utklädda till Village People i publiken.

Ett homosexuellt par nekades att få närvara som publik när Top Gear spelades in härom veckan. Protesterna från gay-rörelsen i Storbritannien blev massiva och Ben Summerskill, ledare för Stonewall, en organisation som strider för de homosexuellas rättigheter i Storbritannien, uttryckte sin avsky för programmet.

– Det låter underligt, men vad ska man annars förvänta sig från grisar som grymtar? Med Jeremy Clarkson med i gänget kan man dessvärre inte räkna med annat, sa Summerskills till Daily Mirror.

BBC, å andra sidan, menade att det alls inte låg något homofobiskt beslut bakom att paret nekades inträde. I stället säger bolaget att det berodde på att man eftersträvade att det skulle vara lika många kvinnor som män i publiken när programmet spelas in.

Men produktionen bakom Top Gear ville också ge sitt eget svar, uppenbarligen.

När det senaste programmet i serien spelades in häromdagen var därför fyra anställda utklädda till medlemmarna i den legendariska gay-gruppen Village People.

Välkomnar homosexuella

Top Gears huvudprogramledare, Jeremy Clarkson har tidigare retat upp både fransmän och långtradarchaufförer med sina kommentarer, och enligt rapporterna ska han ha sagt följande under inspelningen av programmet:

– Sanningen är, att vi välkomnar homosexuella par. Vi gillar speciellt den lesbiska sorten. Jag såg en film om lesbiska på internet en gång. Det såg mycket intressant ut.

Tanken var måhända att försöka lugna ned tongångarna, men känslan är ändå att debatten om huruvida Top Gear är homofobiskt eller ej kommer att fortsätta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar