Porsches tokökning – så många köper lyxbilen i Sverige

MOTOR

Se listan på svenskarnas hetaste modeller

1 av 5 | Foto: Porsche visar upp rekordförsljning under inledningen av 2015. I Sverige såldes exempelvis 23 Porsche Macan.

Nu rapporterar Porsche rekordsiffror för inledningen av 2015.

På två månader har 30 900 exklusiva Porschar hittat nya ägare.

I Sverige har försäljningen ökat med 80 procent.

Ingen annan masstillverkare i världen har högre snittpriser på sina bilar än Porsche. Och just nu säljs det Porschar som aldrig förr, till och med fler än under yuppien och börsmoppens glada dagar på 80-talet.

I januari och februari växte Porsche med över 30 procent jämfört med samma period förra året. Och nu utlovar tillverkaren fortsatt tillväxt genom spännande modellnyheter.

Ökat med 80 procent

– Vi förväntar oss fortsatt momentum genom systematisk expansion av vårt produktutbud. För stunden handlar det om de två sportigaste versionerna av modellserier: Cayman GT4 och 911 GT3 RS, säger Porsches försäljningschef Bernhard Maier.

Allra starkast är tillväxten i Europa, där har tillverkaren växt med nästan 50 procent under de två första månaderna.

I Sverige har försäljningen ökat med hela 80 procent.

Men ökningen beror inte på sportbilar som 911 och Cayman. I stället är det Porsches familjevänliga modeller som ökar kraftigt.

Tredubblade försäljningen

I februari såldes det 23 Porsche Macan i Sverige, en helt ny modell på marknaden. Även Porsche Cayenne är en het modell som ökar kraftigt. Kunderna har inte tagit åt sig av kritiken mot Panameras design, modellen tredubblade sin försäljning i februari, från tre sålda 2014, till nio sålda i år.

Aftonbladet Bil

ARTIKELN HANDLAR OM

Porsche

Motor

Bilar