Proffsens tips till vårfin bil

Av: 

Martin Ström

Bilar

Bästa sätten att städa bort vintersmutsen

Våren är här men bilen ser ut som en påse skit.

Därför är det hög tid för en rejäl vårstädning.

Både du och bilen mår bra av det.

Att göra bilen vårfin behöver inte vara så krångligt. Följ experternas råd här så blir din bil som ny igen och du kan stolt parkera den på garageuppfarten.

Den som är lat eller hellre tillbringar tid i vårsolen med en glass kan lämna in sin bil till en rekonditioneringsfirma. Sådana finns det gott om och datt lämna in bilen för rengöring är generellt billigare i småstäder.

Brukar vara billigare i småstäder

– Vi tar 495 kronor för en storstädning och 2 000 för en helrekond, berättar Magnus Karlsson på MK Rekond & Bilvårdsprodukter i Kristinehamn.

Exempel på tjänster som inte ingår i en helrekond men som kan behövas enligt Magnus är textilrengöring, vård av läderklädsel och lackförsegling.

Ditec är ett välkänt lackförseglingsföretag och Stefan Jägnert på Mölndalsaffären tycker att avfettning är A och O efter en tuff och saltstinn vinter.

Lår avfettningen verka

– Börja med avfettning låt det verka fem, tio minuter. Spola sen av bilen nerifrån och upp och därefter är det schamponering, gärna med avfettning i och sen vaxning som gäller, säger Stefan.

Vill man att Ditec ska sköta proceduren så gör de tvätt, rubbing, finpolering och vaxning för 1 800 kronor. Då får man även fälg- och listrengöring. Helrekond med motortvätt och invändig rengöring kostar 700 kronor till.

ANNONS

Tävla om bensinpengar och byt bilförsäkring!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar