Så mycket betalade andra för samma bil

Av: John Edgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Prutmån: Se listan med de vanligaste annonserna

Föga överraskande har Volvo flest topp-placeringar på Blockets söklista, men BMW ligger etta.

Vilka fordon är det då man kan pruta på? Bland de tio vanligaste annonserna finns modeller från Audi, Saab och Volkswagen.

Se listan som visar hur mycket köparna betalar för respektive bil.

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att vara stark. På Blocket går nära 32 procent av fordonen inom ett dygn – och drygt 65 procent säljs inom en vecka. Bland sökorden ligger BMW i topp. Varianter på Volvo och V70 tar tre placeringar, spridda över topp-10 – men i och med lanseringen av V90 har storsäljaren fått stryka på foten något.

Lite överraskande är Mercedes det tredje vanligaste sökordet, följt av Golf och Saab. Porsche hamnar sjua, och efter ”Volvo V70” kommer Passat, följt av Audi.

Volkswagen backar efter skandalen

På Blocket noterar man att Volkswagens popularitet har tagit stryk av dieselskandalen, som briserade under den första höstmånaden förra året.

– Från och med september 2015 så kan vi se att antalet sökningar på Volkswagen har sjunkit resten av året. Sökningarna gick uppåt något under januari 2016 och har blivit lite mer stabilt, men det är fortfarande färre antal sökningar jämfört med kvartal tre under 2015, säger Linnéa Aguero, PR- och presschef Blocket.

Ser man till topp-20 trängs de förnuftiga familjebilarna med mer exotiska modeller. Exempelvis ligger Mustang och Corvette på plats 11 och 12. En annan överraskning är att Camaro är mer sökt än XC70 – och hack i häl på Volvon ligger Jaguar.

De vanligaste annonserna

Söklistan återspeglar dock inte vilka bilar som faktiskt ligger ute på Blocket. Den absolut vanligaste annonsen är en Audi A4. För exemplar som rullat 0-5 000 mil ligger snittpriset på 159 219 kr. Medelpriset för modellen som helhet är dock bara 59 262 kr. Tvåa ligger Audi A6, följt av Ford Focus. Plats 4 och 5 tas av Saab 9-3 och Saab 9-5. Sedan kommer ett kluster från Volkswagen, med Golf, Passat och Polo. Volvo V70 tar plats 9 – tiondeplatsen delas av Volvo 940 och 960.

Stor konkurrens om köparna borde rimligtvis innebära en god prutmån. Men hur mycket ska man då betala för bilen? Se priserna de vanligaste annonserna, för respektive miltal i faktarutan nedan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL