Tesla bekräftar: Fler modeller är på gång

Model Y, samt en minibuss, pickup och en skåpbil.

Elbilstillverkaren Tesla ska utöka produktportföljen rejält.

Det avslöjar företagets grundare Elon Musk på Twitter.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Amerikanska Tesla har fått upp ångan. Efter att ha testat vattnet med modellerna Roadster (2008-2012)och Model S (2012-) börjar det dugga tätare med modellnyheter. I fjol lanserades Model X och i våras så presenterades budgetelbilen Model 3.

Men det är bara början på en produktoffensiv som kommer att innebära att Tesla börjar få riktig bredd i sin modellpalett.

Fyra nyheter på gång

I och med Model X och 3 så har Tesla fått två plattformar att bygga bilar på – vilket fördubblar möjligheterna. Det innebär att vi inom kort kommer att få se kompaktsuven Model Y – baserad på samma grund som Model 3. Därtill ska en pickup, minibuss och skåpbil baserad på Model X släppas.

I vanlig ordning så avslöjades nyheterna av Teslachefen på Twitter.

Del av ”the Master Plan”

Att Tesla har haft modellbreddning i tankarna är ingen nyhet. Redan innan sommaren presenterade man sin ”Master Plan, part Deux” och där framgick det att man utöver en kompakt suv även skulle lansera ”arbetsfordon och passagerartransporter”.

Men mer än så har vi inte fått reda på. Nu får vi alltså reda på att vi redan 2017 kan få se det första exemplet på vad som komma skall.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE