Nästa S-klass på Sverige-test

Mercedes möter inte bara svensk kyla - det blir också möte med vilt

Nya spionbilder avslöjar nästa Mercedes S-klass på norrländska vägar. Det är sluttester inför premiären mot slutet av året. Eller tidigt 2013. När Mercedes nu lagt prestigemärket Maybach på hyllan är S-klass åter störst och dyrast. Därför är kraven skyhöga. Inget lämnas åt slumpen. Inte ens svenskt storvilt.

Det som skulle bli ett värmetest blev också ett ypperligt tillfälle att se vad Mercedes nya säkerhetssystem, 6D-Vision, går för. 6D-Vision använder två kameror och läser av omgivningen på samma sätt som våra ögon gör och tillåter alltså en tredimensionell bild som ska registrerar faror och hinder på vägen, som till exempel fotgängare eller djur. Men också knepiga situationer, som hårt trafikerade korsningar, är också tanken med systemet. Premiär för systemet blir det när nästa S-klass gör debut.

Mercedes följer alltså sin vana trogen att göra top-of-the-line-limousinen teknikspäckad och först med ny teknik. Ett annat är det disco-klingande namnet Magic Body Control. Det ska läsa av vägen, hitta ojämnheter och därefter ställa in fjädringen för maximal väghållning och komfort.

Som sagt, när Maybach försvinner måste Mercedes visa vem som är störst, bäst och lyxigast.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN