Nya märket bygger BMW M3/M4-rival

Ett koreanskt svar på BMW M3/M4.
Nystartade Genesis har storstilade planer för nästa modell.
Och bakom satsningen finns ingen mindre än BMW:s tidigare ”prestandageneral”.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Det var i december som Hyundai med buller och bång avslöjade att de knoppat av modellen Genesis från sitt utbud – och istället skapat ett separat lyxmärke.

Draget känns igen. Toyota och Nissan har båda skapat premiumkantade dottermärkena Lexus respektive Infiniti.

Den första modellen som lanserades under Genesis-flagg var stora G90, en bil som motsvarar Mercedes S-Klass och BMW 7-serie.

En sportig coupé

Men lyxsedaner är bara början, inom en snar framtid kommer vi få bekanta oss med G70, bilen som i sin förra generation gick under namnet Hyundai Genesis Coupé. Bilen ska erbjudas både som sedan och coupé. Och det kommer även riktigt spännande versioner, det avslöjade Hyundais chef för prestandadivisionen ”N”.

– Den [G70] kommer redan från början att vara sportig, så man kan förvänta sig en riktigt körglad bil… plattformen är även byggd för att tåla massvis med kraft, säger Albert Biermann till tidningen Car and Driver.

Seriös utmanare

Biermann vet vad han talar om. Innan han blev chef för ”N-avdelningen” var han chefsingenjör på BMW M. Så räkna med att Hyundai/Genesis är seriösa när det kommer till att skapa mer körglada prestandabilar.

Men vad kan vi förvänta oss för motor? Biermann avslöjar inte exakt vad man har planerat, men troligtvis så ligger den nya 3,3-liters V6:an med dubbelturbo bra till. Och räkna med att den åtminstone får tysk-matchande prestanda.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips här.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN