Bilen på uppfarten finns inte

Av: 

Johanna Sjöberg

Bilar

I alla fall om försäkringsbolaget får som det vill

Registreringsskyltarna till Toyotan stals.

De hittades på en uppbränd bil, som skrotades.

Nu hävdar försäkringsbolaget att Toyotan inte längre finns – trots att den står kvar på ägarens uppfart.

Stulna plåtar Lars Kjellmans registreringsskyltar hamnade på en bil som brann upp efter att någon stulit dem. Nu kan han inte försäkra sin bil eftersom den "inte finns" längre.
Stulna plåtar Lars Kjellmans registreringsskyltar hamnade på en bil som brann upp efter att någon stulit dem. Nu kan han inte försäkra sin bil eftersom den "inte finns" längre.

Någon la beslag på Lars Kjellmans registreringsskyltar som satt på hans mörkblå Toyota Auris i höstas. Lars Kjellman gjorde en polisanmälan och ordnade nya skyltar till bilen

– med samma nummer. En månad senare ringde polisen.

– De hade hittat en bil med det registreringsnumret. Den hade lämnats ungefär en mil härifrån, uppbränd, säger han.

Den brända bilen skrotades. Därefter fick Lars Kjellman hem 13 parkerings-böter som den nu uppbrända bilen med de stulna skyltarna dragit på sig.

Sökte förgäves hjälp

I fredags fick han ett brev där det stod att bilförsäkringen till den egna Toyotan var upphävd. Med förklaringen att hans bil inte finns. Trots att den står där. På uppfarten. Lars Kjellman blev förbannad:

– I och med att de säger att den inte finns så kan jag varken besiktiga den eller försäkra den. Nu vet jag inte om jag vågar köra den, säger han.

Han har förgäves försökt få polisen, Transportstyrelsen och kommunen att hjälpa honom.

Samma nummer

Men nu tar Stena Bilskrot på sig ansvaret.

– Bilen som skrotades hade samma nummer som Lars Kjellmans bil, vilket är jättekonstigt. Det är därför det blivit fel. Vi har nu skrivit ett brev till Transportstyrelsen och ska se till att hans bil sätts i trafik igen, säger Anneli Lindgren på företaget.

ANNONS EXTERN LÄNK

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ vinterdäck tryggt och enkelt hos Dackonline här

Dackonline SE

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar