Darth Vaders nya vagn

MOTOR

Bentley Continental Ultrasports - med 702 hästar

1 av 6 | Foto:  

Bentley Continental Supersports blir ännu snabbare.

Med komponenter från tyska Wheelsandmore har effekten skruvats upp till hisnande 702 hästar.

Redan i grundutförandet är Bentley Continental GT en stor och mycket snabb bil. Besten på 2,5 ton klarar 0-100 km/t på 4,8 sekunder tack vare 12-cylindrig motor på 560 hästar. När nålen på mätaren stannar vid maxhastigheten visar den 318 km/t.

Gott så.

Sedan finns förstås Speed-version. Med 50 hästar till i tolvan klarar man sprinten till 100 km/t två tiondelar snabbare. Topphastigheten för Speed är 326 km/t.

Imponerande.

Det tyckte också Aftonbladets bilexpert Robert Collin när han provkörde Bentley Continental Speed i december 2007. ”Vilken jävla bil! Det syns inget på den...men jävlar vad den går!" var hans kommentar.

Ännu snabbare

Råkar man ändå behöva mer effekt så finns alternativet Supersports med flexifuel-motor. Med E85 i tanken och plattan i den fina filtmattan får de 630 hästarna liv som tar dig till 100 km/t på 3,9 sekunder. Vid 329 km/t har man nått topphastigheten – vansinnigt snabbt för alla fyra personer som kan få plats.

Bra så? Tydligen inte.

Snabbast

Det finns alltid de som tycker att man aldrig kan ha för lite effekt, Och då kan den tyska trimfirman Wheelsandmore hjälpa till. Med deras trim- och stylingsats får bilen hysteriska 702 hästar tack vare uppgraderad mjukvara och ett nytt avgassystem med justerbart ljud.

Den färdiga skapelsen kallas Continental Utrasports 702 och i paketet ingår också Dunlop lågprofildäck på svarta 21-tumsfälgar med röd dekorrand samt elektronik som höjer och sänker bilens fjädring.

Vill du ha en Bentley Continental Supersports får du punga ut med drygt 3,5 miljoner kronor. Med paketet från Wheelsandmore som grädde på moset blir det ”bara” 205 500 kronor till – som de säger i reklamen – monterat och klart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar