Brabus gör monster av Merca

Av: 

Felix Björklund

Bilar

800 hästar i AMG SL65

T65 RS Vanish – det är vad tyska tuningfirman Brabus kallar sin rejält upphottade version av Mercedes AMG SL65 Black Series. Och med 800 färska hästar under huven är det ingen mjäkig bil de spottar ut.

Redan i grundutförande är AMG SL65 en högst potent bil – men i tuning-kretsar går allt att ta ett steg längre. Brabus som är kända för sina modifieringar av Mercedes-bilar la till sitt T65 RS-paket till SL65:an och skapade en ”drömbil”.

Paketet innefattar dubbelturbo med fyra laddluftkylare, sportavgassystem i rostfritt stål och sportkatalysatorer. Dessa modifikationer gör att 670 hästar nu tryckts upp till 800. Vridmomentet har även det stuckit iväg uppåt och Brabus kan få ut otroliga 1 420 Nm – men väljer att spärra vid 1 100 för att skona materialet.

Accelerationen från stillastående upp till 100 km/h är en historia avklarad på 3,6 sekunder. 0-200 km/h tar RS Vanish på 9,8 sekunder och för de modiga som håller trycket på gaspedalen är topphastigheten 320 km/h (spärrad).

Bilen på bilden är en T65 RS Vanish som beställs av en stamkund. Bilen är målad i matt-svart och har en interiör i svart alcantara med röda sömmar som kontrast. Samma material klär även tak, dörrpaneler och instrumentbräda.

Och vad är då priset för att få sig en monster-Merca? Brabus tar motsvarande 700 000 kronor för sitt jobb – men då måste kunden stå för en SL65 Black Series.

ANNONS

Tävla om bensinpengar och byt bilförsäkring!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar