Monstersuven från Marussia

MOTOR

Funkar både för armén och för den shoppingsugne

1 av 4

Ryssar verkar gilla överdrifter. När Dartz visade sin lyx-suv Pembron var det allt från guldkantade rutor till säten gjorda av valpenis-hud som gällde.

Marussias F2 är en suv som istället har tagit i lite extra när det kommer till utseendet.

Marussia beskriver sin nyaste modell F2 som en ”praktiskt bil för praktiska människor”, där det bör tilläggas att dessa ”praktiska människor” även bör ha en förkärlek för science fiction-design.

Suven ska vara mycket anpassningsbar och enligt Marussia ska den enkelt kunna konverteras för att passa allt från armén och räddningstjänsten till shoppingrundor och familjefraktare.

Exteriört kan de ryska design-teamet inte anklagas för plagiat då suven inte direkt påminner om andra bilar. På insidan är den lite mindre extravagant, men ska vara fullpackad med teknik och kommunikationslösningar.

Bland annat ska bluetooth GPS och Skype finnas tillgängligt för de som inte vill känna sig isolerade från online-världen under sin färd.

Bilen visades på telekommunikationsmässan CSTB–2010 som gick av stapeln i Moskva och det är främst till den ryska marknaden som tillverkaren vänder sig. Tekniska specifikationer när det kom till drivlina var det dock ont om, något som säkerligen beror på vilket syfte som bilen ska användas till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar