Heta superkändisar som kör miljövänligt

MOTOR

Inte bara sportbilar när stjärnorna får välja

1 av 9 | Foto: George Clooney kör Tango, en elbil som är mycket smal och kan ta sig fram i tät stadstrafik samtidigt som den gör 0-100 på fyra sekunder.

Hollywoodkändisarna brukar inte vara sena med att skylta med sina bilar. Här är ett gäng som kör miljövänligt.

Hollywoods skådespelarelit brukar ofta köra fräcka sportbilar, men det finns de som också tänker på miljön när de kör bil.

Det är både elbilar, hybrider och biobränsledrivna modeller som finns i kändisarnas garage. Tom Hanks är en av superstjärnorna som länge kört miljövänligt, han har bland annat en Toyota RAV4 och en Ebox Scion.

Prius är poppis

Toyota Prius hybridmodell är också populär, både Cameron Diaz och Julia Roberts äger var sin. Paris Hilton har nyligen köpt Hybrid-Suven GMC Yukon, och det var flera skådespelare som valde att åka grönt till årets Oscarsgala. Kändisarna valde bland annat att anlända till galan i både Yukon-modellen, samt i Chevrolet Equinox.

Forne presidentkandidaten och miljöaktivisten Al Gore kör hybriden Mercury Mariner, precis som Hillary Clinton. Amerikanske presidenten Barack Obama väljer däremot att köra gas- och eldrivna Ford Escape Hybrid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar