Här är första bilderna på nya Volvobilen

Publicerad 2015-06-10

”Torslanda kommer att producera 90-serien”

Väntar du på nästa generation Volvobilar.

Då ska du kolla hit, för här är de första bilderna på tillverkarens S90/V90.

Volvo bekräftar även att 90-serien kommer produceras i Sverige.

Det råder en stor hype kring Volvos kommande bilmodeller.

Sveriges genom tidernas mest sålda bil, Volvo V70, kommer snart att gå i graven och ersättas av modellen V90.

Nu har de första avslöjande spionbilderna (obs extern länk) av den kommande S90:n dock kommit.

Volvo själva är förtegna när det kommer till att avslöja något om bilarna, men modellerna ryktas presenteras på den bilmässan i Detroit i januari.

Vill inte uttala sig om när

Det var i slutet av förra veckan som den nya Volvo S90:n fotograferades på gator i Amsterdam. Bilen rullade runt på gatorna kraftigt maskerad, men eftersom bilen hade svensk registreringsskylt gick fordonet att koppla till att det var en Volvo.

Aftonbladet Bil har varit i kontakt med Volvo för att reda ut frågorna kring de nya modellerna.

– Jag kan tyvärr inte svara på när nya 90-modellerna kommer att släppas eller börja produceras. Vi pratar inte om framtida produkter. Men, inom fyra år kommer alla nuvarande modeller att vara utbytta. Då kommer XC90 kommer att den äldsta av våra produkter. Man kan konstatera att våra bilar är under ett stort utbyte de närmaste åren, säger Bjarne Darwall som är Volvo Sveriges talesperson.

Baserade från samma bilplattform

När det kommer till det tekniska bitarna ska bilmodellerna vara baserade från samma plattform. Den nya S90, och kombibrodern V90, kommer att baseras från Volvos egenutvecklade SPA-plattform. Det är en teknikplattform som den nysläppta XC90 även bygger på.

Både S90 och V90 planeras att komma ut till försäljning under 2016, rapporterar Motorauthority.com.

Torslanda producerar 90-serien

Stefan Elfström som är talesperson på Volvo Car Group säger till Aftonbladet Bil att de två fabrikerna Volvo har i Europa även i fortsättningen kommer att tillverka Volvos kommande bilmodeller.

Kan ni berätta var V90:n kommer att byggas?

– Ja men bara var den kommer byggas i Europa. Där har vi Torslanda som kommer att producera 90-serien. Gent kommer att tillverka den mindre 40-serien, säger Stefan.

Hur ser det ut utanför Europa?

– Vi har inte börjat kommunicera något om var den kommer att produceras utanför Europa. Det är för tidigt att prata om det. Vilka exakta fabriker det blir i USA och Kina vill vi inte kommentera, säger Stefan.

Volvos stora förändring

Bjarne Darwall på Volvo Sverige har meddelat att Volvo V70 Classic kommer att tillverkas under ett år till. Men de kan ännu inte bekräfta när V90:n kommer att börja tillverkas. Det är även oklart om V70:n kommer att producerar samtidigt som sin efterträdare.

Vad som står klart är i alla fall att Torslanda även i fortsättningen kommer att ansvara för modelltillverkningen av framtida Volvobilar.

Ämnen i artikeln