Peugeots visar sin nya designgeneration

Av: 

Bytbil

Peugeots konceptbil SR1 får nu en efterföljare.
Peugeots konceptbil SR1 får nu en efterföljare.

Det nya formspråk som Peugeot visade upp på den mycket uppskattade SR1 kommer att smycka ytterliggare en bil.

På Parissalongen i september kommer den franska tillverkaren att visa upp ett koncept som enligt ryktena kommer att gå under namnet H1.

Konceptet kommer att visa upp den nya designen på en arvtagare till 207:an och är ett steg in i ett generationsskifte när det kommer till former.

Sedan tidigare har Gilles Vidal, Peugeots designchef, sagt att den breda ”grodmunnen” (grillen som hämtats från tävlingsbilar) ska ersättas. Istället ska en smalare grill och ”lättare” strålkastare signalera låg bränsleförbrukning och god ekonomi.

Trendväxling

Att designspråket går från prestanda till ekonomi ska ses som en trendväxling mot mer miljövänliga bilar. De som köper mindre modeller i dagsläget brukar i de flesta fall vara mer intresserade av förbrukningssiffran än accelerationstiden.

Än så länge är det mesta av informationen en väl bevarad hemlighet men rykten gör gällande att konceptet kommer att ha liknande dimensioner som Citroëns kommande DS4.

Mindre och lättare

Konceptet kommer även att få den nya dieselhybrid-tekniken som utvecklats av PSA Peugeot Citroën.

Vad som är riktigt spännande med konceptet H1 är att det antagligen kommer att avslöja hur bland annat fronten kommer att se ut på Peugeots kommande 208. Företagets chef, Jean-Marc Gales har redan avslöjat att den nya 208:an kommer att vara både mindre och lättare än nuvarande 207:an – en bil som tillhör de största och tyngsta is in klass.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN