Rullande bilskrot till salu för 7,5 miljoner

Av: 

Bytbil

Bilar

Dubbel-Mercan har 86 lyktor och 36 speglar

Ta två Mercor från tidigt 80-tal, svetsa ihop dem, lägg till bildelar från 40 andra fordon och banka på ett extra hjulpar, resultatet blir en bil som helt klart väcker uppmärksamhet. Nu är denna nästan nio meter långa bjässe till salu – för 7,5 miljon kronor.

Totalvikten på det som en gång i tiden var två Mercedes-bilar ligger på 3 402 kilo och säljaren berättar att bilen totalt har 86 lyktor och 36 speglar (vad man nu ska ha det till).

Bilen har åtta hjul fördelade på tre axlar där den mittersta axeln med dubbehjul driver bilen. Bamse-Mercan styrs via bakre och främre axeln som är länkade. Totalt tio personer har sätesplats i Mercan som alldeles säkert skulle vara E.T:s förstaval om han behövde en limousin till någon premiär.

Bilen har satts ut till försäljning på eBay och säljarens utropspris är till och med mer uppseendeväckande (löjeväckande?) än bilen – 950 000 dollar (nästan 7,5 miljoner kronor). Men då ingår faktiskt inte mindre än fyra reservhjul och en navigator.

Monster-mercan är nyservad och säljaren, Antti Rahko, bytte enligt egen utsago både motor och växellåda förra året. Det framgår inte av beskrivningen vilken motor som behövs för att få fart på den rullande bilskroten – men bilen ska tydligen ha en förbrukning på 0,94 liter per mil.

Tilläggas bör dock att bilen vunnit Huston Texas Art Car två gånger, samt att den vunnit ”people´s Chioce Award” dubbelt upp i Floridas Art Car fest.

Aftonbladet Bil

ANNONS

REA upp till 30% rabatt hos Autoexperten - allt du behöver för din bil!

Extern länk från Autoexperten

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar