Porsche gör en ”Ford”

MOTOR

Satsar på väldigt svart

1 av 7

I bilarnas begynnelse erbjöd Ford köparna Model T i alla färger - bara den var svart.

Nu gör Porsche en modernare variant av det mörka temat och kallar sin helsvarta serie för ”Black Edition”. I går presenterades 911:an i Darth Vader-version.

I dag meddelas också att Boxter S gått över till den mörka sidan.

911:an ska göras i endast 1911 exemplar i ”Black Edition”. Och vad innebär då detta?

Jo, bilen görs i enbart cab och Carrera-version och i två nyanser, svart eller Basalt Black Metallic. Färgtemat är som sagt satt vilket betyder att genom 19-tumsfälgarna ser man de blanksvarta bromsoken, skinnklädseln går i samma mörka nyans med en plakett som säger ...just det: Black Edition. Instrumenteringen har svarta kanter, SportDesign-ratten går i...svart.

Innanför det helsvarta skalet finns en vanlig 911:a med en boxersexa på 3,6 liter och 345 hästar med ljudsystem från Bose. Till och med parkeringsassistans, automatiskt avbländande speglar både inne och ute och regnsensor är standard.

Boxster S i supersvart får inte bara Darth Vaders favoritfärg, också kraften blir starkare. Tio hästar mer i boxersexan ger den totalt 320 stycken. Boxster S får liknande utrustning som 911:an men den kan kompletteras med Bi-Xenon-strålkastare med dynamiskt kurvljus och LED-varselljus.

Och färgen på inredningen har ni nog redan gissat.

Boxster S Black Edition kommer att göras i 987 exemplar och alla kommer de att kosta 583 000 kronor i Tyskland där den säljs från och med början av mars.

911 kommer att kosta 786 000 kr i coupé -version och cabben är din för 890 000 kronor – och då ingår momsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar