Premiär för Minis elektriska polisbil

MOTOR

Elbilen visas på
Essens Motor Show

Foto: Den tyska trimmarfirman AC Schnitzer har gjort en eldriven Mini för polisen.

En elektrisk mini-polisbil – det låter inte helt rätt. Men det är faktiskt ett riktigt koncept som kommer från tyska trimmarna AC Schnitzer.

Bilen ställs just nu ut på Essen Motor Show och är företagets bidrag till den tyska ”Tune it! Safe!”-kampanjen.

Syftet bakom kampanjen är att skapa en bil som kan tillfredsställa alla tuning-tokiga, utan att för det tulla på säkerheten. AC Schnitzer har utgått från BMW-gruppens Mini E som har en 204 hästars elmotor. Från stillastående tar sig bilen upp till 100 km/h på 8,5 sekunder och topphastigheten är begränsad till 152 km/h.

AC Schnitzer har lagt till ett tuningpaket, med modifierade fram och bakstötfångare, sidokjolar, luftintag på motorhuven och en stor spoiler bak på taket. Men det är polistemat som ändå drar ögonen till sig. Självklart har den tyska tuningfirman förutom texten ”Polizei” – även lagt till en saftblandare på taket.

Åttaekrade 18-tumsfälgar

Mini-polisbilen har även fått åttaekrade 18-tumsfälgar med prestandadäck från Hankook (ventus S1 Evo). För att få stopp på bilen sitter ett uppgraderat bromssystem. På insidan hälsas herr polisen av pedaler i aluminium.

Nu kommer säkerligen inte just polisen vända sig till AC Schnitzer för att få sina bilar utrustade på dylikt sätt. Men företaget säger att de mesta som sitter på utställningsbilen, redan finns eller kommer att erbjudas till Mini-bilar inom en snar framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar