Förgöraren

Publicerad:
Uppdaterad:

Harley Davidson-racern du kan köpa över disk

Om du verkligen vill vara snabbast från rödljusen har Harley-Davidson byggt en racereplica för dig.

Tre stycken kommer till Sverige!

Det finns inget halvhjärtat hos modellen som kallas för Destroyer. Den är baserad på en standard Harley-Davidson V-Rod, med samma ram och sving (och till och med bakljuset!), men motorn är borrad och till 1300 cm3.

Kompressionen är 14:1, flödesjobb har utförts i alla kanaler och den korta ljuddämparburken smäller så öronen blöder.

Effekten anges till 165 hästar och vikten är 232 kilo, plus sju kilo för utriggaren bak – wheelie bar. Och ett fett slicks har den också.

Siffrorna i sig kanske inte ser så imponerande ut om man jämför dem med en japansk sporthoj, men då har man inte sett den här maskinen skickas iväg som en projektil längs med dragracingbanan.

Det är inte en motorcykel som du sitter på, man draperar sig över den, kramar tanken och ser till att baken vilar stadigt mot sadelklumpen.

Man kör den sedan genom att hålla gasen tväröppen och pumpa i varje växel med en tryckknapp på styret där knappen för signalhornet annars sitter. Det dödar tändningen och hamrar in nästa växel på bråkdelar av en sekund.

Tiondelar räknas inte längre, vi talar om tusendelar.

Korrekt körd är Destroyer en pålitlig lekkamrat, våldsamt snabb och startar snyggt. Det är det den är byggd för och den gör sitt jobb som den ska.

För närmare 375?000 får du en av de 600 som ska byggas.

Du kan räkna med att du har en motorcykel som är snabbast rakt fram men nackdelen är väl att det är omöjligt att köra den på något annat sätt?...

Fakta. Harley-Davidson VRXSE Destroyer

Kevin Ash/MC-Nytt

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN