Klart: Så mycket kostar Volvo S90

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: VOLVO CARS
”T6” kommer även att finnas i nya S90.

329 000 kronor, så mycket kostar Volvos lyxutmanare.

Nu har Volvo visat upp sin S90 för den breda massan och precis som väntat duckar bilen in under 7,5-basbelopp i Sverige.

– Priset är viktigt för att vi ska behålla positionen med över 20 procent på vår hemmamarknad, säger Kristian Elvefors, vd för Volvo Cars Sverige.

Det var vid satidiga avtäckningar i Stockholm och Detroit som Volvo presenterade sin S90. Bilen har förvisso redan haft smygpremiär, men Aftonbladet Bil var på plats och vid evenemanget avslöjades det även vad Volvos nya lyxklass-utmanare kostar.

Tjänstebilspris

Instegsmodellen för ovan nämnda 329 000 kronor blir 190-hästarsdieseln D4, och det är den enda som går att få i grundutförandet Kinect.

Steget ovanför, D5, kommer med automat samt fyrhjulsdrift och som lägst är det Momentumpaketet som gäller. Och priset har nu hoppat upp nästan 100 000 kronor. 417 900 kr får man lägga ut för en S90 i det här utförandet.

På bensinsidan finns det vid lansering antingen T5 med 245 hästkrafter och en prislapp på 364 900 kronor följt av T6 AWD där den fyrcylindriga motorn levererar 320 hästar. Men smakar det så kostar det: 453 900 kronor börjar versionen på.

– Sverige är en ganska enkel marknad. Den stora volymen är ju  tjänstebilsförarna och det definierar ramverket, säger Martin Ahlberg, produktchef på Volvo Cars Sverige.

Orderböckera öppnar vecka 4

Så när kan man kasta in en beställning? Jo, den 25 januari, lagom till dess att den fattigaste månaden är till ända och du sitter med helt fräscha lönekronor på kontot är det bara att trycka på köpknappen. Initialt räknar Volvo med att sälja runt 2 000 exemplar av S90 i Sverige.

Under året kommer man även att bredda motorutbudet, och först då lär laddhybridversionen T8 presenteras.

– Det kommer presenteras andra motorer och drivlinor med tiden, säger Martin Ahlberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL