Steve McQueens Porsche till salu

En Porsche med bra stamtavla.

Nu är en 911 som Steve McQueen använde under inspelningen av filmen LeMans till salu.

Och enligt värderingen är bilen ett ”fynd” som bara kostar 2,2 – 3,2 miljoner kronor.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Filmstjärnan Steve McQueen är en legendar inom bilvärlden. Och det mesta som har med McQueen att göra är hett, i synnerhet hans tidigare ägda bilar.

I somras såldes hans sista specialbyggda Porsche för otroliga 17 miljoner kronor och 2013 gick Chevan han rattade innan sin död under klubban.

Men det finns fortfarande exemplar till salu för den som vill köra en ”McQueenbil”. Den 4 december kommer nämligen Christies att auktionera ut en 911T som användes i filmen ”Le Mans”.

Förvisso kanske stamtavlan är lite krokigare än ovan nämnda bilar, men det finns en hel del McQueen-historia kring Porschen.

Är i utsökt skick

Bilen köptes av den schweiziske föraren Jo ”Seppi” Siffert, som de flesta bilarna till filmen Le Mans. Men när Steve McQueen åkte hem så gav han bort Porschen till skådespelerskan Elga Andersen (som han även hade en affär med).

Den tyska skådespelaren ägde bilen fram till sin död 1994 och sedan dess har bilen haft ytterligare två ägare. Totalt har bilen rullat 46 350 km och enligt Christies är bilen i utsökt skick.

Så vad får man hiva upp om man är intresserad av Porshen? Auktionsfirman har uppskattat värde på bilen till 2,2–3,2 miljoner kronor.

  Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Aftonbladet Bil

Publisert: