Betalade sex miljoner – för en registreringsskylt

Av: 

Erik Gustafsson

Motor

I Sverige kostar en personlig registreringsskylt till bilen 6 000 kronor.

I Storbritannien auktioneras skyltarna ut och kan kosta nästan hur mycket som helst.

Nyligen såldes ”25 O” – för motsvarade sex miljoner kronor.

518 000 pund för en registreringsskylt? Inga problem, tyckte John Collins som också är ägare till en av världens dyraste bilar. ”25 O”-skylten kommer nämligen pryda en Ferrari 250 GT SWB – en bil som tidigare ägts av Eric Clapton och som nu är värd nästan 170 miljoner kronor.

– Det är den ultimata skylten för den ultimata bilen. Jag skunde ha köpt en riktigt bra Ferrari för pengarna, säger John Collins till The Telegraph.

– Men jag bestämde mig att jag verkligen ville ha skylten och att jag inte skulle sluta bjuda på den.

"Jag blev riktigt glad"

Sagt och gjort. Efter en intensiv budgivning på plats, via telefon och över internet gick Collins segrande ur striden med ett bud på 400 000 pund, en siffra som efter moms och inropsavgift slutade på 518 000 pund, motsvarande sex miljoner kronor, vilket också innebär att skylten är dyrast någonsin i Storbritannien.

– Det är mycket pengar, men jag var lugn då jag varit i auktioner förut där jag bjudit mer än 20 miljoner dollar på en bil, säger John Collins The Telegraph.

– När auktionen var slut var jag riktigt glad, priset är rekord för en DVLA-registeringsskylt.

Köpte ytterligare skylt

Sex miljoner kronor spenderade var dock inte tillräckligt för Collins som både är Ferrari-samlare och ägare till Ferrari-handlaren Talacrest. Han passade också på att betala 130 000 pund, motsvarande 1,5 miljoner kronor, för skylten ”250 L” till hans Ferrari 250 Lusso. En bil värd 26 miljoner kronor.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor. Gör det bara.

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert: