Teslachefen: ”Det är vår sista chans”

Publicerad:
Uppdaterad:

Tesla

Skär kostnader och öka produktionen.
Tesla är pressat att visa att de inte är en ”förlust-fabrik” och nu uppmanas alla inom företaget i ett internbrev att göra sitt yttersta.

Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Tesla har lyckats bra i sin framtoning och deras bilar är hyllade för att leverera på ”elbilslöftet”.

Men bakom fasaden finns det problem – och den berör lönsamheten.

Det är Bloomberg som rapporterar att Elon Musk skickat ut ett mail till alla anställda där han uppmanar dem att skära i kostnader och leverera ”var enda bil vi nånsin kan”. Detta så att företaget ska kunna visa upp ett positivt flöde i tredje kvartalet.

Vill se positiva rubriker

Enligt mailet så beskrivs det nu som ”sista chansen” att visa en robust ekonomi innan man går ut och försöker locka mer investerare.

”Den simpla verkligheten är att vi kommer att ha en mycket bättre position för att kunna övertyga potentiella investerare att satsa på oss. Detta om vi istället för rubriken ”Tesla förlorar pengar igen” kan få ”Tesla överträffar förväntningar och går plus. Det vore fantastiskt”, skriver Elon Musk i mailet som Bloomberg tagit del av.

”Vi behöver få in mer pengar”

Vidare framgår det att Tesla balanserar på en knivsudd när det gäller det ekonomiska och att alla utgifter som inte är nödvändiga ska skäras ned, i varje fall till det att tredje kvartalet är klart.

Musk bekräftade även att Tesla är i behov av mer pengar och i mailet står det: ”vi behöver få in mer pengar i Q4 för att färdigställa Model 3 samt Gigafactory [företagets batterifabrik reds-anm]”

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL