Citroën C5 ett bra budgetköp

Komfortkryssare och laståsna för vettiga pengar. Nej, det är inte en Volvo utan en fransman. Citroën C5 ger mycket bil för pengarna – särskilt sedan tredje generationen dök upp för tre år sedan.

Ett stort utbud är trevligt när man letar begagnad bil. Då kan man hitta sin favorit lättare, med rätt färg och utrustning och i rätt skick. Och till ett lägre pris.

Och stort utbud finns det av ­Citroën C5 från första och andra generationen. Anledningen är givetvis att det sålts många bilar. C5- modellen gjorde nämligen stor succé i mitten på 00-talet. Faktum är att Citroën sålde nästan tre gånger så många bilar 2004 som år 2000.

En bil för gemene man

Citroën C5 kom till Sverige 2001. Hösten samma år anlände den efterlängtade kombimodellen C5 Break som blev mest populär  med 2,0-liters bensinmotorn. På flera sätt var det en ny bil för märket, inte längre så extremt udda och därmed mer en bil för ­gemene man. Framförallt var det dock priset som lockade nya kunder till Citroën, knappt 170 000 kronor för en stor och bekväm kombi var billigt även 2001.

Men allt var inte som på andra bilar.

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL