Klassiska märket TVR återuppstår

Publicerad 2015-06-05

En äkta brittisk sportbil.

Ritad, utvecklad och byggd av det bästa de brittiska öarna kan uppbringa.

Det utlovar återupplivade TVR.

Anglofiler lär jubla. Det klassiska sportbilsmärket TVR kommer att återuppstå och försöka ta sig upp på banan igen.

I ett pressmeddelande avslöjade företagets styrelseordförande, Les Edgad, att inom två år ska den första nya sportbilen släppas.

– Vi är medvetna om att en ny TVR måste vara bättre än bra, den måste vara enastående, säger Edgar.

F1-designern ritar

Enligt TVR ska produktionen av den första bilen dra igång 2017 och den information som släpps nu är att bilen ska ritas av designerlegenden Gordon Murray (designade McLaren F1) samt få en V8 från Cosworth.

Vidare så blir den första modellen en tvåsitsig bakhjulsriven cuopé/cabriolet och priset ska vara ”konkurrenskraftigt”.

– TVR är ett ikonmärke som har varit en viktig del av den brittiska sportbilstillverkningen i många årtionden. Att det nu återigen ska bygga bilar är en spännande utveckling och bilen  förtjänar det bästa chassit och drivlinan som kan levereras, säger Gordon Murray, i pressmeddelandet.

Här för att stanna

Drivlinan står som sagt Cosworth för och det hela verkar uppradat för succé, men en sak som gäller märken som försöker göra comeback – löftena om strålande framtid måste tas med en nypa salt.

Klassiska De Tomaso är ett exempelt på ett märke som har genomlevt ett gäng varv med konkurs, rekonstruktion, löften och nya ägare. Utan att en riktig produkt någonsin visats. Men TVR lovar att de inte ska gå den vägen.

– Vi är en välfinansierad och väl underbyggd organisation som kan skryta med ett otroligt erfaret ledarteam. Vi är här för att stanna, säger Les Edgar.

Felicia Andersson

Följ ämnen i artikeln