Satsar 3 miljarder – på sina lyxbilar

Av: 

Fredrik Wallin

Bilar

General Motors investerar i Corvette-fabrik

General Motors öppnar den stora plånboken.

Snart planerar den amerikanska biljätten att offentliggöra investeringen om 439 miljoner dollar i en Corvette-fabrik i USA.

Snart offentliggör GM att man är bredda på att investera närmare 400 miljoner dollar i Corvettefabriken i Bowling Green, Kentucky. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Det är en investering som är från en större investeringsmodell som företaget satt upp. Det pratas om en summa upp emot 5,4 miljarder dollar inom de olika amerikanska faciliteterna.

Investerar miljarder dollar

GM kommer tillkännage detta samtidigt som företaget förbereder sig för att förhandla fram ett nytt arbetsavtal med den fackliga organisation United Auto Workers (UAW) innan året är över.

Tillverkaren har även meddelat att man totalt har/kommer att ha investerat 16,8 miljarder dollar på sina amerikanska anläggningar sedan man lämnat den ekonomiska svårigheterna efter sig 2009.

Leder inte till nya jobb

Bolagets investeringar kommer troligen inte att bidra till särskilt många nya jobb, som det tidigare ryktats om. Alan Adler, som är talesman för GM, har avböjt att kommentera kring investeringen.

Men ryktet säger att det inte bara rör sig om satsningar i USA för den stora biltillverkaren. Man har även ryktats vara bredda på att satsa pengar utanför de amerikanska gränserna.

Förra månaden planerade man att i Kina spendera 16 miljarder dollar år 2020 för att expandera sig på marknaden i Asien, detta rapporterar Bloomberg.

ANNONS

Tävla om bensinpengar och byt bilförsäkring!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar