Sverige blir först när Polestar 1 släpps

Sverige blir först när Polestar 1 släpps
Sverige blir först när Polestar 1 släpps

Polestar, numera eget märke under Volvo Cars, kommer till Sverige först.
I mitten av 2019 öppnar ett så kallat Space – ett showroom.
Där ska kunder få chans till närkontakt med Polestars elektrifierade fordon.
Sverige blir därmed ett av de första länderna som får tillgång till bilen.

Intresset för Polestar 1, som enligt planerna ska lanseras 2019, har varit stort. Vid lanseringen i oktober sägs en person i minuten ha anmält intresse för bilen.

Fem länder

Som en följd av intresset hamnar introduktionen och Polestar Space i Sverige i mitten av 2019. Öppnar här samtidigt med andra liknande anläggningar i Norge, Kina, USA och Nederländerna, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Länderna har delvis valts på grund av den initiala efterfrågan. Fler marknader ska introduceras senare.

Det var vid en visning i Shanghai, tidigare i år, som Volvos dotterbolag Polestar presenterade tre nya modeller. Samtliga ska byggas i Kina och exporteras till övriga marknader i världen.

Når längst

Första bil är modellen Polestar 1 – laddhybrid. Utrustad med 600 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 newtonmeter från en drivlina där elmotor arbetar tillsammans med bensinmotor. Räckvidden på el blir enligt uppgift 15 mil, längre än någon annan hybridbil för närvarande.

Polestar 1 och alla framtida Polestar-bilar erbjuds enligt den nya prenumerationsmodellen. Månadsbetalningen är ”all inclusive” utan deposition och erbjuder användande, täcker försäkring, värdeminskning samt hämtnings- och lämningsservice.

Kunder intresserade av en Polestar 1 kan beställa på nätet och få bilen levererad hem. Men den som vill känna och klämma först ska alltså kunna göra det i Polestar Space – en specialbyggd anläggning.

Publisert:

LÄS VIDARE