Kul & kultig

Av: Martin Ström

Publicerad:
Uppdaterad:

Mini Cooper sprider körglädje – även med några år på nacken

En skojig bil kan pigga upp den mest deppige i vintermörkret.

Mini Cooper är definitivt en skojig bil och nu har äntligen priserna börjat dala.

Det räcker egentligen med att titta på Mini Cooper så blir man glad. En nog så viktig egenskap med en bil, inte minst nu när vädret är som tråkigast och mörkret närmast kompakt stora delar av dygnet.

Ännu bättre blir det när man väl börjar köra bilen. Med ett hjul i varje hörn och minimala karossöverhäng är det här en riktigt skojig bil att ratta, inte blir det sämre av att hjulupphängningen är påkostad och styrningen väldigt kommunikativ och rapp. Inte ens den svagaste motorn i Mini One på 90 hästar hämmar körglädjen.

Nya Mini utvecklades av BMW och debuterade 2001 med försäljningsstart i Sverige i september. Bilen blev genast populär trots att priset var bra mycket högre än för andra bilar i motsvarande storlek. Mini är nämligen ingen stor bil även om två vuxna har hyfsat med plats i fram, men hypen kring bilen gjorde ändå att folk betalade vad BMW begärde.

Ny Mini pressar priset

2006 kom andra generationen Mini, något större och något mer förnuftig men fortfarande fokus på körglädje och fortfarande med ett högt pris. Inträdet av en ny bil har dock fått en positiv effekt på begagnatpriserna på äldre Mini Cooper.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN