Polestar säkrar VM-poäng i Kina

Motor

Förrädiskt väder under kvalet i Shanghai kom att spela en stor roll för helgens totalresultat.

Volvo Polestar Racing och Robert Dahlgren säkrade dock nya VM-poäng i Kina. 

– Vi har varit snabba hela helgen, men kvalet blev ett lotteri som dessvärre hade en avgörande roll under resten av helgen för oss, säger Dahlgren.

Robert Dahlgren var i den absoluta toppen av de inledande testpassen, men en upptorkande bana under kvalet gjorde att de snabbaste tiderna sattes i de sista sekunderna av passet.

– Vi var nära, men vi gick ut lite för tidigt som gjorde att våra däck var för slitna i slutet av passet. Det var självklart tråkigt, men så är det i racing ibland tyvärr, säger Dahlgren.

Däckbyte, bärgning, flyg och boende. Så får du kostnadsfri hjälp dygnet runt.

Visade ett starkt tempo

Volvo-föraren hade ett tufft jobb framför sig i båda tävlingarna med 13:e plats på startuppställningen. Men Dahlgren visade ett starkt tempo, klättrade fyra platser och körde i mål på nionde plats i båda tävlingarna på en bana som är erkänt svår att köra om på.

– Banan är väldigt svår att köra om på då den har korta inbromsningar till kurvorna. Men jag hade mer fart än de framför mig och jag fick två rätt bra tävlingar där jag kunde köra upp mig till poängplats, säger Dahlgren.

Testa här – bygg din egen drömbil.

Stadslopp i Macau

Nästa tävling för Dahlgren och Volvo Polestar Racing blir säsongsfinalen för WTCC i klassiska stadsloppet Macau om två veckor.

– Macau blir årets tuffaste utmaning, det är en bana som alla förare måste tävla på en gång i livet. Jag ser verkligen fram emot det och målet är självklart att avsluta säsongen med ett toppresultat, säger Dahlgren.

Volvo

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din månadskostnad och samla dina lån med Lendo - ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor