Audi avslöjar – så ska vi slå Tesla

Ett samarbete med LG och Samsung i jakten på Tesla.

Nu har Audi avslöjat hur de ska göra verklighet av sin helt eldrivna suv.

Kan vi redan i höst få en första glimt?

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Tesla har på kort tid gått från okänd till segmentsledande.

Lite i stil med den resa Apple gjorde inom mobiltelefonbranschen när de lanserade den första Iphonen.

Och det märks att den lilla nischtillverkaren har påverkat övriga bilindustrin, men än så länge har de fått regera den lyxigare elbilsmarknaden i helt egen majestät.
Det ska Audi ändra på – och de har tagit hjälp av sydkoreanerna.

Ska konkurrera med Tesla Model X

Den tyska tillverkaren kommer att samarbeta med LG och Samsung när det gäller batteriteknik. Målet är att snart ha en helelektrisk suv med över 500 kilometers räckvidd på marknaden. Alltså en räckvidd som överstiger Teslas kommande crossover.

– Med vår första batterielektriska Audi-suv kombinerar vi utsläppsfri drivlina med körglädje. Optimalt så ska vi integrera den innovativa celltekniken som tagits fram av LG och Samsung i vår fordonsarkitektur och på så sätt skapa en attraktiv helhet av både sportighet och räckvidd, säger Ulrich Hackenberg, utvecklingschef på Audi i ett pressmeddelande.

Kanske en glimt i höst

Det är fortfarande ett tag kvar till dess att Audi har sin elsuv ute på banan och Tesla behöver i varje fall inte än på ett tag oroa sig för tyskarnas konkurrent till den kommande Model X. Dock lär vi framöver få se både ett och annat koncept som stakar ut vägen för modellen. Kanske redan under någon av de stora bilsalongerna i höst.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN