Superbilen skulle till verkstaden – krossades av tåg

1 av 3 | Foto: En McLaren MP4-12C, dock inte den i som var inblandad i tågkraschen.
MOTOR

Tvåmiljonersbilen skulle till McLaren-verkstaden för mindre garantireparationer.

Men den fastnade på vägen – och krossades av ett tåg.

– Eh vi får en annan, säger bilägaren.

Egentligen skulle den svarta McLaren MP4-12C-bilen bara in till den lokala McLaren-verkstaden i Florida, USA, för några mindre reparationsarbete – men transporten gick inte direkt på räls. Vid en järnvägsövergång fastnar nämligen ekipaget med dragbilen på ena sidan spåren och släpet på den andra.

Enligt regionens sheriff hann föraren hoppa ur bilen och sätta sig själv i säkerhet, och kunde ringa nödnumret 911 för att få dem att stoppa tåget – men förgäves.

Skador för 50 000 dollar

Tre minuter senare kommer tåget och McLaren-bilen får skador för uppskattningsvis 50 000 dollar, enligt lokala medier. McLaren MP4-12C är det brittiska sportbilsföretaget nya succémodell som presenterades första gången 2009. Motorn är en 3,8-liters V8:a med 600 hästkrafter och bilen kostade som ny minst två miljoner kronor.

”Det är vad det är”

Enligt First Coast News ägs bilen av en läkare som dock tagit olyckan med ro.

– Den går att ersätta, det är bara muttrar och bultar, säger läkaren till FCN.

– Han (föraren, reds. anm.) är en bra kille. Han har plockat upp mina bilar flera gånger tidigare och det har aldrig varit några problem. Men det här, jag förstår inte, säger läkare och sammanfattar situationen; ”Det är vad det är, men det är därför vi har försäkringar”.

ARTIKELN HANDLAR OM

McLaren F1

Motor

Bilar