Vansinniga grillen – ser ut som en Volvo

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

Volvo

Den unika Volvo-grillen tog ett halvår att få ihop.

Nu är den till salu och intresset är otroligt – nära 50 000 har tittat på hans annons.

– Alla har tyckt att den är helt sinnessjuk, säger skaparen Johan Persson.

Sugen på en unik grill nu i sommar? Då kan det här vara ett alternativ. Johan Persson, 28, från Kinna, har byggt en grill som till utseendet ser ut som en rallybreddad Volvo C30.

Det var efter att ha sett filmen ”Gone in 60 seconds” som Johan fick idén att bygga grillen.

– I en sekvens där så grillar de ur en amerikansk bil. Då kom jag på tanken att bygga en i egen tappning. Att det blev en C30 beror på att jag har ett förflutet inom Volvo, säger Johan Persson till Aftonbladet Bil.

Och intresset för grillen är stort. Säljannonsen som ligger ute på Tradera har redan spritts vilt och visats nära 50 000 gånger – på bara några dagar.

– Det är den hetaste annonsen på sajten just nu, säger Marcus Almén, pressansvarig på Tradera.

Ett vansinnesprojekt

Grillen är byggd av originaldelar varvade med specialgjutna karossbitar i glasfiber – samt magnesiumfälgar och motorhuv i aluminium. Finurligt nog går grillen även att höja/sänka – vilket gör att man kan stänga motorhuven på den när den inte används. Totalt tog det elva månader innan grillen var klar. Först 6-7 månader av skissande och konstruktion, sen ytterligare fyra månader innan allt var lackat och klart. Men till säsongen 2012 kunde Johan för första gången kasta en flintastek på sitt egenkomponerade, och imponerande, grillbygge.

– Det tog massa tid att jaga delar, så det var ingen lätt saga. Därefter började jag med att försöka få delarna att hänga ungefär på rätt ställe, sedan fick jag klättra in för att försöka få till en stålkonstruktion att fästa allt i. Alla har tyckt att den är helt sinnessjuk och att jag har gjort ett vansinnesprojekt. berättar Johan.

Många bud

Men nu ska grillen hitta ett nytt hem.

I hushållet finns det flyttplaner – och då får helt enkelt ”C30:n” inte plats. Och Johans skapelse har rönt en hel del uppmärksamhet. Förutom att annonsen blivit smått viral har det i skrivande stund lagts 119 bud. Men det är fortfarande elva dagar kvar innan ””klubban” faller.

– Det vore väldigt kul om en Volvoentusiast köper den, för då vet man att den är i trygga händer, säger Johan.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL