”Årets pappa” – så här löser han tandproblem

MOTOR

Vad gör man när ungen har en lös tand? Med en Corvette har du nog många hästkrafter för att rycka alla gaddar ur käften.
Se filmen där ”årets pappa” löser sin sons dilemma, med ett tryck på gaspedalen.

Alla vet hur besvärligt det kan vara att få ut den lösa tanden som bara sitter kvar med en liten skinnslamsa. För länge sedan kom någon trött förälder på lösningen med ett snöre till dörrhandtaget – ett ryck och så är gadden ute. I nätets tidsålder har dock många filmklipp presenterat alternativa varianter på husmorsknepet. Den senaste i raden kommer från en Corvette-ägare.

”Håll munnen öppen”

I klippet ovan kan man se hur hans son laddar mentalt inför den stundande pärsen. Från den lösa tanden går ett snöre till bilens backspegel. Genom bilrutan uppmanar pappan honom att ”hålla munnen öppen”, men när det ska bära av verkar grabben få kalla fötter och han ber fadern vänta. Redo eller ej – efter några sekunder bär det av och när tanden rycks så kan man höra ett litet gnyende från patienten. Efteråt ser pojken lite förfasad ut, med en servett tryckt mot munnen.
Det finns faktiskt ännu mer extrema exempel på innovativa pappor. Den kraftfullaste extraktionen kommer förmodligen från ”helicopter dad”. Han ryckte ut sonens tand med en riktig helikopter, vars dragkraft var på 1 000 hästkrafter.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar