Här är Sveriges bästa bilverkstäder

Av: 

Kristofer Gustafsson

Branschinitiativet Lasingoo, som har 2 000 anslutna bilverkstäder, rankar landets bästa verkstäder.
Branschinitiativet Lasingoo, som har 2 000 anslutna bilverkstäder, rankar landets bästa verkstäder.

Bilar

Sveriges bästa bilverkstad finns i Vällingby.
Speedy Bilservice – tar priset för andra året i rad, enligt Lasingoo.
– En glad överraskning, utbrister Raid Gergees mellan ett par däckbyten.

Branschinitiativet Lasingoo, med drygt 2 000 anslutna bilverkstäder – av landets totalt 4 000 – rankar årligen landets bästa verkstäder. Kundernas nöjdhet avgör.

Nöjda & belåtna

För andra året i rad får Speedy Bilservice i Vällingby högst betyg av kunderna efter utfört arbete.

– En glad överraskning. Trodde aldrig vi kunde vinna igen. Extra roligt eftersom nöjda kunder är viktigt för oss, säger Raid Gergees som driver verkstaden tillsammans med fem medarbetare.

Ärlighet varar längst

På delad andraplats i Lasingoos lista hamnar Avgassystemet i Vallentuna och Kuröds Rostskyddscenter i Uddevalla (se faktaruta nedan).

I år fick Speedy Bilservice 4,95 i genomsnittsbetyg av kunderna. Aningen bättre än ifjol och snudd på högsta möjliga betyg – 5,0.

Vad är konceptet?

– Ärlighet och tydlighet. Vi utgår från kunden. Kommer överens om vad som ska åtgärdas på bilen och lämnar tidigt ett kostnadsförslag. Filmar ofta felet som vi fixar och visar kunden som kan se och förstå vad vi har gjort. Vi bygger en relation med kunden, fortsätter Raid Gergees.

Företagsidén utvecklades

För sju år sedan föddes företagsidén att starta en bilverkstad. Till att börja med inriktade sig Raid Gergees på att serva taxibilar.

– Vi hade aldrig jobbat som professionella bilmekaniker. Började med att reparera taxibilar men nya kunder dök upp så vi utvecklades, säger Raid Gergees, en av sex mekaniker på verkstaden.

Inför kvalitetsstandard

Det ska understrykas att närmare häften av landets bilverkstäder inte är anslutna till Lasingoo och därmed inte ingår i bedömningen.

Värt att notera i sammanhanget är att branschen, med omkring 4 000 verkstäder, nu tar ett större gemensamt grepp. Landets alla bilverkstäder ska kvalitetsstämplas – Godkänd Bilverkstad.

Gemensamt initiativ

En kvalitetsstandard och ett branschinitiativ mellan Motorbranschens Riksförbund (MRF) och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) för bättre kundtrygghet och för att motverka osund konkurrens.

Kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad, som bygger på egenkontroll, extern uppföljande årlig kontroll samt minst två oanmälda externa stickprovskontroller per mekaniker, ska vara genomförd vid årsskiftet 2019–2020.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor. Gör det bara.

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Raid Gergees tog priset igen i Lasingoos årliga ranking av bilverkstäder.
Publisert:

LÄS VIDARE

Exklusiv lista: Här lagar du bilen billigast

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar