Ska utmana Tesla – här är första bilden

Stora löften och höga förväntningar – om mindre än en månad ska nya märket Faraday Future visa upp sin Tesla-utmanare.

Nu har de släppt en första bild på bilen som ska knycka kunder av Model X.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Bara det senaste året har antalet nya elbilsföretag exploderat. Men, än så länge är det bara Tesla som faktiskt levererat ut serieproduktionsmodeller.

Ett märke som fått mycket uppmärksamhet är Faraday Future. Inte minst för att de försökt kopiera Teslas framgång och som ska bygga en egen Gigafactory i USA.

Visas i januari

Nu visar man upp en första bild på sin första modell. En bil som ska premiärvisas på teknikmässan CES i Las Vegas i januari.

Bilden avslöjar en intressant front med en lång båge LED-ljus som sammanbinder strålkastarna. Dessutom så verkar bilen ha en grill med ”FF” emblemet upplyst.

Sedan tidigare uttalande vet vi att den första produktionsmodellen blir en suv – vilket torde innebära att skapelsen är tänkt att rivalisera med Model X. Utöver detta så ska bilen ha batterier (utvecklade av LG Chem) som påstås ha världens högsta energidensitet.

Ekonomiska problem

Men det kan vara så att Tesla inte behöver oroa sig än. Enligt en tidigare rapport från Financial Times så verkar Faraday Future ha lite ekonomiska problem. Detta efter att företagets största investerare, den kinesiska affärsmannen Jua Yueting, erkänt att pengarna börjat sina.

Hur det står till återstår att se. Bilen får vi beskåda den 3 januari då Consumer Electronics Show slår upp sina portar.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN