Avslöjat: Nu släpps nya 'Volvo-märket'

Ett nytt systermärke till Volvo – utvecklat av China Euro Vehicle Technology i Göteborg.

Om två veckor får vi bekanta oss med ”Lynk & Co”.

Men exakt vad är det vi kommer att få se?

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Det var för snart tre år sedan som utvecklingscentret China Euro Vechicle Technology Cevt öppnade låda på Lindholmen i Göteborg.

I början var det tänkt som en liten organisation där drygt hundra tekniker skulle titta på fordonsarkitektur – men nu har det växt och runt 1 500 personer jobbar på Cevt.

Men vad har de jobbat på?

Officiellt har de bara sagt att de jobbar med Geely-gruppens framtida bilar.

Premiärvisas i Göteborg

Tidigare i våras avslöjades det att utvecklingscentret jobbade med att ta fram ett helt nytt märke. Då kallades det bara ”L”.

Nu får vi reda på att märket fått namnet ”Lynk & Co” och att deras första modell ska visas den 19 oktober i Göteborg och sedan dagen efter i Berlin.

I våras beskrevs det som en ”budget-Volvo”, men det är än så länge svårt att säga huruvida det skulle stämma. Under skalet gömmer det sig dock en ”Volvo” då bilarna baseras på det svenska märkets plattform CMA.

För de som surfar in på sajten lynkco.com får man bara se klippbilder samt en klocka som snurrar runt.

Delat ägande? 

Amerikanska sajten Jalopnik har publicerat en bild och en inbjudan till premiärevenemanget från Cevt och där avslöjas lite mer om den kommande nyheten. Dels visas en del av en front och dels berättar Alain Visser, Volvos tidigare marknadschef som nu tydligen jobbar på CEVT, att vi kan förvänta oss något radikalt.

Bilden visar vad som verkar vara en perforerad grill – vilket antyder att Lynk & Co:s första modell har en förbränningsmotor.

När det gäller Vissers brev är det svårt att uttyda något. Varenda biltillverkare använder ord som radikalt, revolutionerande eller ”starten på en ny era” så fort en ny bilmodell lanseras.

Dock finns det en intressant aspekt i CEVT:s nyhet. Varför kallas märket Lynk & Co?

Lynk har ingen större betydelse (betyder sy oskickligt på bottniska), men Co är förkortningen för ”Company”. Antyder det att märket har något med samägande eller något att göra?

Många frågor, men om två veckor får vi svar.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN