Den femte Passaten är en knapp finess

Foto: Teknikens under. På nya Passat får du bland annat tekniska finesser såsom en handbromsspak som ersatts med en knapp, en motor som också startas med ett knapptryck samt dörrar som öppnas utan nyckel.
Foto: Motorval. På nya Passat kan du välja mellan fyra bensinmotorer på mellan 102 och 200 hästkrafter alternativt tre dieslar som ger 105, 140 och 170 hästar.
MOTOR

Sedan 1996 har VW Passat haft motorn monterad på längden, precis som koncernkusinen Audi A4. Men från och med i vår återgår Passat till ursprungsidén med tvärmonterad motor, i likhet med lillebror Golf.

Den nya, femte generationen Passat har premiär i Genève i början på mars, och tack vare framhjulsdriften och tvärmotorn är Passat betydligt rymligare än konkurrenterna Mercedes C-klass och BMW 3- och 5-serien, vilka har längsmotor och bakhjulsdrift.

Kombiversion kommer

Flera tekniska innovationer är standard i nya Passat: handbromsspaken är ersatt av en knapp, dörrarna öppnas utan nyckel och motorn startas också med ett knapptryck. Som tillval finns avståndsradar, aktivt kurvljus, tvåzons dragfri klimatanläggning och en stereo med 600 watt och tio högtalare.

Motorutbudet är fyra bensinare mellan 102 och 200 hästkrafter alternativt tre dieslar som ger 105, 140 och 170 hästar.

Sent i år kommer kombiversionen Variant och starkare sexcylindriga motorer på både bensin- och dieselsidan.

NY BIL.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar