Miljardärens galna bud på Puch Dakota

Av: 

Erik Gustafsson

Tradera

63 500 kronor.

Så dyr blev Sveriges mest eftertraktade Puch Dakota.

– Jag skulle köpa den, oavsett vad den kostade, säger köparen Svante Andersson.

Den blå Puch Dakotan med 475 mil på mätaren har tagit hela Sverige med storm. 32 budgivare slogs i Tradera-auktionen som tillsammans lade 269 bud på den hett eftertraktade tvåhjulingen. Slutsumman? Ofattbara 63 500 kronor.

– Det är helt sanslöst, det är nivåer som man i en vildaste fantasi inte kunde drömma om. De senaste dagarna har det varit ett otroligt tryck. Man lever ett ganska lugnt liv annars, men det här är bara roligt, säger säljaren Kent Brodin.

– Moppen har haft ett mörkt liv i Västerbottens skogar, nu kommer den till ett slott, avslöjar Kent.

”Samling av världsklass”

Köparen är entreprenören Svante Andersson. Förutom att driva ett miljardimperium äger han också en imponerande fordonssamling med totalt 80 bilar och 200 mopeder och motorcyklar av världsklass.

– Jag tyckte det var en kul grej och tänkte att den här ska jag köpa oavsett vad den kostade, säger Svante som också avslöjar att han med tiden planerar att öppna ett museum där Dakotan får en hedersplats.

– Jo, jag tänker mig en egen Kent-hörna med Dakotan. Den här moppen är en kändis och därför är det kul om folk kan få titta på den. Den kommer att få ett bra liv.

När öppnar museet?

– Inom tio år ska det öppnas, men det kan få fortare. Jag har 60 bolag igång, så måste driva lite företag emellanåt. Men det kommer bli en unik samling i världsklass. Jag har samlat på mig ett stort antal med gamla prylar. Mycket Porsche, Ferrari och Mercedes som alla är topp i världen.

– Jag har aldrig sett någon liknande samling. Jag har senaste halvåret varit både på Ferraris museum i Modena och Ferrari World i Abu Dhabi, men det håller inte samma klass.

Körde du själv Dakota i 15-årsåldern?

– Jo, bland annat. Jag hade ganska många mopeder själv när jag var 15 år, ungefär 85 stycken. Så det var där intresset började en gång i tiden. Har hållit på mycket med mopeder och epa-traktorer, det är lite utav mina rötter.

Och säljaren Kent i Umeå lovar att Dakotan ska leva vidare även i hans liv.

– Jag har alltid gillat tvåhjulingar, så nu ska jag köpa en ny hoj. Då lever Dakotan vidare i den, avslutar Kent.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se över dina möjligheter till ett lån: Ansök om upp till 600 000 kr utan säkerhet genom Lendo.

Lendo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tradera

Bilar

MER OM MIN BIL

Moppen som ökat 1 000 % – i värde

”Det bästa är över – nu blir allt sämre”

Billeasing – en fråga om pengar på fickan