Försökte köra ifrån polisen – i 252 km/h

avErik Gustafsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Här bränner fartsyndaren i pappans Porsche förbi polisen.

När föraren upptäcker polisbilen ökar han farten och försöker smita.

Se filmen från biljakten på E18 – i 252 km/h.

Här är polisens egen film som visar jakten på Porschen. Det var på midsommarafton i somras som den civila polisbilen patrullerade E18 utanför Stockholm när de plötsligt blir omkörda av en gul Porsche 911 GT3 med 430 hästkrafter.

Poliserna tar upp jakten samtidigt som Porsche-föraren ökar hastigheten – med sin gravida flickvän i passagerarsätet.

– Hastigheter över 200 km/h är extremt och förekommer inte normalt. Utgången av en olycka är helt beroende av hastigheten när den sker, säger en av poliserna på plats till Motorista.

Lyckas inte köra ifrån polisen

Trots att hastigheten ökar till mer än 250 km/h lyckas inte Porsche-föraren köra ifrån polisbilen som med 300 hästkrafter hela tiden håller fartsyndaren inom synhåll. En Porsche 911 GT3 av samma årsmodell har enligt tillverkaren en toppfart på hela 310 km/h.

Efter en tids jakt lyckas polisbilen blockera framfarten för Porschen som då hamnar bakom en buss och strax därpå stannar vid vägkanten.

– Det luktar bränt överallt men det är stopp, hörs hur polisen rapporterar i filmen.

Gravida flickvännen fick köra

Poliserna mätte hastigheten de första 1 800 metrarna efter att de blivit omkörda och Porschens snittfart räknades ut till 173 km/h. Straffet blev 4 000 kronor i böter och indraget körkort. Det omhändertog polisen direkt – och den gravida flickvännen tvingades köra Porschen från platsen.

– Vi gav inte föraren medgivande att fortsätta köra i 48 timmar som polisen ibland kan ge. Vi skrev ordningsbot på 4 000 kronor på plats, men hade vi mätt ett snitt senare, då på dubbla skyltad hastighet hade föraren rapporterats för vårdslöshet i trafik, säger polisen till Motorista.

Porschen ägs av en 57-åring man, men kördes vid tillfället av hans 29-åriga son.

Motorista har sökt ägare som inte vill kommentera händelsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Porsche

Motor

Bilar

MER OM MIN BIL