SMHI varnar för blixthalka i helgen

Publicerad:
Uppdaterad:

Lagen säger att du måste ha vinterdäck på bilen från och med 1 december – om vinterväglag råder.

Nu varnar SMHI för blixthalka i södra Sverige under helgen

Efter mildvädret går nu temperaturen mot mer normala nivåer för årstiden. Risken för blixthalka är stor under helgen och SMHI har gått ut med en klass 1-varning för Östra Götaland och nordvästra fjällområdet för eftermiddagen och kvällen.

– Man bör ta det försiktigt på vägarna, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI till Aftonbladet.

Snö i norra Svealand

Under kvällen kan fredagens regn i Östra Götaland frysa till. Även under lördagen är det stor risk för halka i södra Sverige då ett nytt nederbördsområde kommer in i söder. Lördagens regn kan övergå i snö när området når norra Uppland, Värmland och Dalarna. Läs SMHI:s prognos här. Enligt Lovisa Andersson kommer troligen ingen snö falla längre söderut. Meteorologen varnar även för att lördagskvällen bjuder på hård blåst, särskilt vid kusterna.

Lag på vinterdäck

Från och med den 1 december råder lag på vinterdäck – om vinterväglag råder. Har du inte hunnit byta däck?
För dig som kör Volvo finns det många fördelar med att skifta hjulen hos någon av Volvos serviceverkstäder. Läs mer om Volvos däck här. Där har personalen kunskaper om vad som passar dina behov och vilka dimensioner som är tillåtna för just din bilmodell, med detaljer som belastnings- och hastighetsindex. Volvohandeln monterar endast hjul och däck som är godkända enligt helfordonsgodkännandet, för att inte äventyra bilens egenskaper negativt. Dessutom finns möjligheten till förvaring på däckhotell.

Volvo

Publicerad: