Brittisk doldis utmanar Koenigsegg

Av: 

Dino Stén

Bilar

330 knyck för ”bara” 2,1 miljoner.

Första gången många hörde talas om Arash var 2005. Malmöartisten seglade upp på listorna med hits som "Boro Boro" och "Bombay dreams" med Rebecca Zadig och dansk-persiska Aneela.

Men det var då.

Nu är det dags för en annan Arash.

Skriverierna om den lilla brittiska sportbilstillverkarens senaste modell AF10 började för två år sedan när prototypen visades på Londons bilmässa.

Och sedan dess har bilens utseende fixats om flera gånger. Nu verkar dock det slutliga utseendet ha spikats.

De senaste bilderna på AF10 visar en bil som låt tydliga drag från en inte helt okänd italiensk bilmodell vid namnet Ferrari Enzo, skriver Motorauthority.com.

Mycket av bilen består av kolfiber vilket håller ner vikten på ca 1200 kilo, vilket är ca 160 kilo lättare än en Ferrari Enzo och ett halv ton lättare än Mercedes-Benz SLR McClaren.

Motorn, en sjuliters V8 på 530 hästar, hämtas från Corvette Z06 och levereras till en början med manuell låda. Den finns också en chans att bilen i framtiden får Corvette ZR1:s kompressormatade V8 på 647 hästar.

För övrigt kan nämnas att Corvette ZR1 presterar 330 km/tim med den motorn.

Nästa år ska Arash AF10 finnas till salu. Vill man ha ett jämförpris på hastigheter upp till 330 km/t så lär Arash AF10 klå namn som Koenigsegg och Pagani med sin prislapp på ca 2,1 miljoner kronor.

Det riktiga budgetalternativet till 330 km/t är just en av de 50 stycken Corvette ZR1 som ska säljas i Europa under 2008. En sån får du för blygsamma 1,3 miljoner kr.

ANNONS

Bilskyffel i aluminium med ett ergonomiskt plasthandtag - nu till ett lågt pris hos Proffsmagasinet!

Extern länk från Proffsmagasinet

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar