Här är hetaste nyheterna på världens största bilmässa

Av: 

Daniel Söderbäck

Frankfurt

Aftonbladet Bil listar BMW 7-serie Ferrari 488 Spider Maserati Levante mm

Det är världens största och viktigaste bilmässa.

17 september börjar spektaklet då världens biltillverkare slåss med näbbar och klor för att synas.

Så vad ska visas i år? Aftonbladet Bil listar de mest spännande nyheterna.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Vartannat år är det Frankfurtmässa – en cirkus utan dess like och bilbranschens stora scen. I år kommer det att vara en hel del spännande debuter och lanseringar.

Men vad ska man förbereda sig på?

Här nedan följer en snabb guide i vilka modeller det är värt att hålla utkik efter.

Alfa Romeo Giulia

Nya Giulia har redan offentliggjorts, men den har inte visats upp för allmänheten än. Bilen som är Alfas viktigaste lansering på länge är tänkt som en utmanare till premiumtyskar som BMW 3-Serie, Mercedes C-klass och Audi A4. Toppvarianten har en sprillans Ferrari-utvecklad V6:a under huven.

Audi e-tron quattro

Den har beskrivits som en Tesla Model X-utmanare, men hittills har vi bara fått se ett par skisser av bilen. Suven, som nu visas i koncepttappning, är hel-elektrisk och ett smakprov på hur kommande Q6 ska se ut. Bilen ska klara sig hela 50 mil på en laddning – inte illa.

Audi A4

Storsäljaren och trotjänaren A4 kommer i ny tappning i höst. På Frankfurt får alla som vill få en lite närmare titt på bilen innan bilen kommer ut i bilhandeln i november. Kommer att stångas med BMW 3-serie, Mercedes C-Klass samt segmentsnykomlingar som Alfa Romeo Giulia och Jaguar XE.

Bentley Bentayga

Den har varit i faggorna länge. Men nu är det dags att få se Bentleys suv. Tillverkaren har utlovat att det kommer att vara den lyxigaste och mest kraftfulla suven i världen. Frågan är vad det innebär?

Borgward-modell

Tidigare i år avslöjades det att gamla märket Borgward återuppstår. På Frankfurtmässan ska de visa upp en första modell, en suv. Planen är att den redan nästa år ska ut på marknaden – snabbt jobbat om det skulle lyckas.

BMW 7-serie

En bayersk lyxlimpa som kan parkera sig själv. BMW:s nya 7-serie ska börja säljas i höst och är en lättad och teknikspäckad nyhet. Nästa år ska den även släppas som laddhybrid.

Citroën ”Mehari” Concept

Franska tillverkaren ska visa upp en ny version av sin prisbelönta C4 Cactus. Innebär det att vi ska få se en taklös budget-crossover?

Ferrari 488 Spider

Spider-versionen av 488 GTB ska göra publikdebut i Frankfurt. 660 hästar har föraren till sitt förfogande – klart tillräckligt för att lyckas få lite vind i kalufsen.

Jaguar F-Pace

Även Jaguar ger sig in i suvsegmentet. Vi har fått se några glimtar av F-Pace, men på Frankfurtsalongen blir det premiär. Ryktet är att bilen bara är den första i en större familj. Udda steg av Jaguar, som är koncernsyskon med Land Rover, men tydligen behövs det suvar för att hålla sig flytande i dag.

Maserati Levante

En italiensk supersuv. Levante kommer att kombinera designen från Ghibli och Quattroporte med höjd markfrigång och terrängkompetens. Under huven kommer det att sitta V6:a med dubbelturbo alternativt en V8.

Mercedes S-Klass Cabriolet

Det var 44 år sedan sist – men nu kommer återigen tyska tillverkarens lyx-klass i taklöst utförande. Vi har redan fått se lite av bilen, men inte fått några detaljer än. Lär enbart erbjudas med V8/V12 under huven.

Peugeot 308 R Hybrid

Det är inte helt officiellt, men det mesta tyder på att vi kommer att få se Peugeots helgalna 500 hästars 308 R Hybrid i produktion. Troligtvis kommer vi att få se serieklar bil i Frankfurt.

Övrigt som visas:

BMW X1, Fiat 500, Infiniti Q30Lexus RX, Lecus GS, Lotus 3-Eleven, Kia Cee’d, Kia Sportage, Mazda Koeru, Mini Clubman, Mercedes C-Class Coupe, Porsche 911 Facelift, Renault Megane, Smart Fortwo Cabriolet, Suzuki Baleno, Opel Astra, Volkswagen Tiguan koncept.

ANNONS

REA upp till 30% rabatt hos Autoexperten - allt du behöver för din bil!

Extern länk från Autoexperten

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Frankfurt

BMW

Jaguar Land Rover

Porsche

Peugeot

Audi

Ferrari

MER OM MIN BIL

Lista: Hetaste suvarna på Frankfurtsalongen

Första bilden på Mercedes lyxcab

Elbilar dominerar bilsalongen i Frankfurt

Lyxbilar sålde som smör i Sverige 2015

Bildextra: Här är premiärerna i Genève

Officiell: Alfa–suven snabbast i världen

Volvos succé – kan bli årets bil

Oväntat: Årets mest eftersökta märke är...

Lista: Konceptbilarna på Frankfurtsalongen

Officiell: Maseratis första suv någonsin

Collin: Den blir årets bil i världen

Kolla superbilarna, vilken är snyggast?

Här är de populäraste dieselbilarna

Här är säkraste och snålaste nya bilarna

Lista: Bilarna som testas för avgasfusk

10 snabbaste kombibilarna

Bentleys nya Bond-bil imponerar även på miljardärer

Nekades superbilsköp – stämmer nu märket

Kolla in de hetaste nyheterna i Detroit

Här är årets stöld- och inbrottssäkraste bilar

Genesis nya modeller läckta i presentation

Hyundai visar upp lyxbilen Vision G

Bilen kostar som 1 617 Volvo V90

Listan: Här är de bästa bilmärkena